A Metrocsempe Alternatívái: Négyszögletű Csempe

Négyzet Alakú vagy Négyszögletű csempe

Habár a klasszikus 7,5 x 15cm-es  burkolat  vált „metrócsempeként” széleskörűen ismertté, a 19. századi földalatti rendszereiben, ezzel párhuzamosan ugyanúgy megtalálhatóak voltak a négyzet alakú burkolatok is. Bizton állíthatjuk ,hogy a négyzet alakú kerámia vagy porcelán csempe nem csak a viktoriánus korban , de ma is csodálatos  interior design elem. Szerény megjelenése teszi ezerarcúvá és időtlenné.

A négyszögletű csempének három lerakási módja elterjedt:

1. Kötéses/ eltolt/ lépcsőzetes stílus:

A csempék lerakásának egyik módja a lépcsőzetes a tégla-kötés mintázat. Ez a formáció tökéletes arra, hogy karaktert kölcsönözzön a falfelületnek, míg szuper, egyszerű hátteret hoz létre, míg kicsit kevésbé strukturált megjelenést biztosít, mint a rácsos mintázat. Az alábbi képek jól megelevenítik azokat a különböző megjelenéseket, amelyeket a lépcsőzetes tégla-kötésű mintával hozhat létre a konyhában vagy fürdőszobában.

2. Rácsos stílus:

Tovább haladva a következő csempeminta, amelyet megvizsgálunk az úgynevezett, rácsminta. Ez a stílus kivételesen jól működik, ha kis fehér négyzet alakú csempéket használnak sötétebb fugával, például feketével vagy szürkével. Ez az egyszerű kialakítás lehetővé teszi, a hatalmas hatás elérését, különösen minimalista dekorációval párosítva. Ezt kombinálhatja fekete vagy arany kiegészítőkkel a kifinomult és elegáns hangulat érdekében. Lássuk ,hogy mit lehet kihozni ebből az egyszerűen ezerarcú kompozícióból.

3. Gyémánt/ diagonális/ átlós stílus:

Az utolsó csempemintához érkeztünk, amelynek az alkalmazását kimondottan kis térbe javasoljuk. Hogy mi ennek az oka? Ez a minta felépítés egy tágasabb, magasabb, nagyobb tér illúzióját kelti, mint amilyen valójában. Ennek eredményeként nem meglepő, hogy gyakori kiegészítője az ingatlanpiac kisebb ingatlanjainak.  

Forrás:

https://homeglowdesign.com/2020/06/20/part-1-fresh-classic-alternatives-to-subway-tile/  https://www.mydomaine.com/square-subway-tile-ideas-4767873